Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
18192021222324
25262728293031
1234567
891011121314

Kotkan Urkuviikko: Lounaskonsertti

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Kotkan Urkuviikon keskiviikkoisessa lounaskonsertissa esiintyvät mezzosopraano Essi Luttinen ja urkuri Ville Urponen. Essi Luttinen on yksi poikkeuksellisimmista ja monipuolisimmista oman aikansa
oopperalaulajista Suomessa.Hän on kysytty konserttiesiintyjä, ja hänen ohjelmistonsa on laaja ulottuen
varhaisesta barokista nykymusiikkiin, liedistä jazziin, viihdemusiikkiin sekä musiikkiteatterin eri
muotoihin. Artistina Essi Luttinen pyrkii etsimään epätavallisia ja perinteitä rikkovia ilmaisutapoja.
Nykyoopperaan keskittyvän ammattilaisryhmän Ooppera Skaalan taiteellisena johtajana (2014-) hän on ollut mukana luomassa ja toteuttamassa kokonaan uusia musiikillisia ja esityksellisiä kokeellisia konsepteja. Merkittävimpänä näistä mainittakoon oopperan ja elektronisen tanssimusiikin yhdistelmä, jonka kanssa hän kilpaili YLEn Uuden Musiikin Kilpailussa vuonna 2015 yltäen kolmanneksi.
Ville Urponen on tunnetuimpia suomalaisia urkutaiteilijoita. Urponen on esiintynyt useissa Euroopan maissa sekä Japanissa, Etelä-Koreassa ja Venäjällä. Hän on soittanut useilla merkittävillä koti- ja ulkomaisilla musiikkifestivaaleilla. Urponen on tunnettu säestäjän taidoistaan ja hän tekee säännöllisesti yhteistyötä johtavien suomalaisten laulajien ja instrumentalistien kanssa ja on konsertoinut tunnetuimpien suomalaisten kuorojen kanssa. Hän on esiintynyt kotimaassa eri orkestereiden urku- ja cembalosolistina sekä ulkomailla Moskovan Kamariorkesterin solistina. Urponen on myös toiminut kansainvälisten urkukilpailujen tuomaristossa.
Ohjelmassa J. S. Bachin aarioita ja urkumusiikkia. Vapaa pääsy, ohjelma 10/7 €.

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Kotkan kirkko
Kirkkokatu 26
48100 Kotka