Tapahtumahaku

Ma Ti Ke To Pe La Su
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Lastentapahtumat

Avanti! XXXIV Suvisoitto: Humppavanti! freaks out Matti Salminen & M.A. Numminen

Tapahtuma ei ole enää voimassa.
Tule mukaan Humppavantin lauantairiehaan! Baari on auki ja Taidetehtaan Avanti-saliin on järjestetty tänä iltana myös tanssilattia.

Mikä tahansa voi olla humppaa. Humppaa on ollut aina, jo kauan ennen Humppa-Veikkoja. Humppa on ikuinen. Raamatun mukaan musiikin keksi Tubal, Kainin poika, ja perimätiedon mukaan humppa on saanut nimensä tuuban äänestä. Paitsi yhtä ja samaa, humppa on myös täyttä tuubaa.

Humppavantille mikään ei ole pyhää, ei myöskään humppa. Humppavantin humppa on mitä vaan musiikkia, kun se vain soitetaan humppana. Kullervo Linnan perintöön kuuluu, että humppa ei tunne rajoja instrumentaaliselle mielikuvitukselle. Humppa ei ole tyyli tai musiikinlaji. Humppa on asenne.

Humppa on kuumaa kulttuuripääomaa, joka on saanut nimekkäät taiteilijat liikkeelle. Lähiöpubeissa on jo kuultu parku: – Saatana, nyt ne vie meiltä humpankin. Taidetta humpasta ei tule, vaikka arvovaltainen nykymusiikkiorkesteri käy siihen käsiksi "anarkistis-surrealistisen" huumorin tai "luovan hulluuden" legitimoimana. Humppa tekee hulluksi kenet vaan, mutta pitää omat jalkansa tukevasti lattialla. Ainakin hetkittäin.

Matti Salminen ja M.A. Numminen sekä Avantin muusikot

Liput: 40€/ 32€/ 20€ www.lippu.fi
Lisätietoja: www.avantimusic.fi

Ajat
Tapahtumalaji
Paikka
Taidetehdas, Avanti-sali
Läntinen Aleksanterinkatu 1
06100 Borgå