Sök evenemang

Ti On To Fre
17181920212223
2425262728291
2345678
9101112131415
 • RADIO VEGA ÖSTNYLAND OCKSÅ MED!

  Radio Vega Östnyland publicerar nu evenemang från EvenemaX-databasen på sin webbplats. Projektet är ett första led i att testa samarbete om daglig basinformation mellan tidningshusen, Yle och andra aktörer inom den offentliga sektorn.

  - Vi måste vara öppna för olika unika grepp för att trygga information på svenska i Finland, säger projektchef Jan-Erik Andelin på KSF Media som upprätthåller EvenemaX. Den finskspråkiga medievärlden har stora motsättningar mellan de olika medieslagen. Men dem behöver vi inte importera till Svenskfinland.

  Pilotprojektet kör igång också på Radio Vega Västnyland och utvidgas eventuellt till Svenska Yles övriga svenska regioner.

  Radio Vega Östnylands webbplats

 • NYTT REGIONSÖK I EVENEMAX

  EvenemaX-kalendern är från och med idag indelad också i regioner. Den gamla huvudsidan är kvar men det går nu också att söka och bläddra i regionerna Östnyland, Västnyland och City som står för kommunerna i huvudstadsregionen.

  – Nu blir det lättare att hitta evenemang och arrangörerna får större synlighet, säger projektledare Camilla Stjernvall-Malmberg.

  EvenemaX planerar också att öppna regionala söksidor i Åboland, på Åland och i Österbotten. Förhandlingar med lokala samarbetspartners pågår.

 • NYA LOVISA VALDE EVENEMAX

  Nybildade Lovisa stad använder från årsskiftet EvenemaX som evenemangsdatabas för på stadens webbplats. Lovisa blir den fjärde kommunen som går med i EvenemaX-samarbetet. Också Borgå, Raseborg och Esbo använder EvenemaX som sin kalenderdatabas.

  Flera östnyländska kommuner har projektfinansierat EvenemaX som startade upp som ett medieprojekt i Borgå år 2006. EvenemaX drivs av mediehuset KSF Media.

  Till Lovisa stads webbplats